Att bli medlem

Rosersbergs Skytteförening Gevär är en ideell förening som bedriver skytteverksamhet i enlighet med Svenska Skyttesportförbundets grenar och regelverk.

Föreningen är ansluten till Svenska Sportskytteförbundet och därigenom Riksidrottsförbundet. Verksamheten bedrivs på vår skjutbana i Rosersberg. Vi deltar i tävlingar i hela landet och bedriver även ungdomsverksamhet.

Vi har minst två arbetsdagar per år och alla medlemmar förväntas deltaga i arbetet med städning och underhåll.

För att bli medlem (Vuxen) och delta i vår skytteverksamhet krävs att man går en introduktions- och säkerhetskurs för våra banor, och samtidigt klarar provet för SvSF Gevärsskyttekort.

( Se denna sida för Ungdomsverksamhet  )

Introduktions- och säkerhetskursen är obligatorisk för att få skjuta på våra skjutbanor.

Kursen hålls vid 4-5 tillfällen per år.

Hur går det till ?

- Man anmäler sig till ett kurstillfälle där det finns lediga platser på länken nedan.
- Vi kontaktar sedan dig per telefon för att säkerställa att kursen och vår förening är vad du tänkt dig.
- Två till tre veckor innan kursen så skickas studiematerial för SvSF Gevärskort ut per e-mail. Du måste sedan studera in materialet på egen hand. Gevärskortet behandlas inte under kursen.
- Du får även en länk till Idrott OnLine där du måste registrera dig för att kunna skriva provet för SvSF Gevärskort.
- Kursen hålls i vår klubblokal Tallmilan i Rosersberg. Det tar cirka 4 timmar inklusive teoretiska prov och praktiskt prov.
- När du har klarat alla proven kan du bli medlem och skjuta på våra banor.

Om du har några frågor om hur det går till eller om själva kurstillfället, skicka då ett mail till This is a mailto link. Inkludera gärna ditt telefonnr så ringer vi upp.

Man får bara vara anmäld till ett kurstillfälle samtidigt. Anmälan är bindande, om man inte avbokar 3 veckor innan så får man vänta 12 månader innan man får boka nästa kurstillfälle.

Läs gärna våra banregler innan du anmäler dig, http://www.rskfg.se/foreningen/Banregler/

Länkar:
Svenska Skyttesportförbundet
Gevärsskytte
Skyttekort
Kursmtrl gevärskort (OBS två PDF, Grund+Gevär)

För att anmäla dig till kurstillfälle använd denna länk.

Kurstillfälle 2019-10-05

Kurstillfälle 2019-11-16

För 2020 finns 5 kurstillfällen planerade:

19/1, 15/3, 17/5, 4/10, 15/11

Uppdaterad: 11 JUL 2019 19:49 Skribent: Tomas Carlsson