Skjutbanornas regler

Föreningsregler som skall följas på gevärs banor

Skyttar som är på banorna ska kunna uppvisa medlemskort i Gevärs sektionen, övriga personer kan avvisas från området då detta inte är öppet för allmänheten utan är en avlyst skjutbana. (Allemansrätt gäller ej)

Skytte på gevärs banor får endast bedrivas med vapen som det, inom Rosersbergs skytteförening, bedrivs verksamhet med.

Med "inom Rosersbergs skytteförening" så avses hela skytteföreningen med alla sektioner som jakt och pistol och man kan vara medlem på ett av dessa sätt.

1 - Är man medlem i gevär så får man bara använda de vapentyper som gevär använder i sin verksamhet. (Nationellt skytte)

2 - Är man även medlem i RPK eller RJSK så får man även använda de vapentyper som de sektionerna har i sin verksamhet så länge man följer SÄK-B och skjutbaneinstruktionen.

Medlem i gevär får ta med enstaka besökare till banan, ska dom skjuta skall dom inneha skyttekompetens i form av egen licens eller på annat sätt kunna styrka vapenvana.

Medlem får ej arrangera tävling, utbildning eller liknande inom området utan styrelsens godkännande. Medlem får ej heller företräda företag eller liknande med besök på banan utan styrelsens godkännande.

Begränsning av vapen/kaliber enligt skjutbaneinstruktion samt övriga banregler gäller dock oavsett vad man skjuter med. SÄK-B samt gällande reglemente för skyttediciplin ska följas!

Senaste utgåvor kan finnas här annars så hänvisas till förbundets hemsida!

Banor som hör till Gevär är Oskarsbanan 300/200/100/80m, 50m banan samt lufthallen.

Se särskilda regler under respektive banas flik!

Skador eller något som ej fungerar! Medlem skall delta aktivt i banornas underhåll genom att meddela banfogde eller aktuell arbetsgrupp. Titta gärna runt på banan när ni är där och meddela om ni ser något som har hänt eller håller på att hända.

Sjukvårdsmatriel tas med av skytt!

Bår finns i skjuthallen på 300m

Hjärtstartare finns i paviljongen samt vid älgbanan

Uppdaterad: 01 JUN 2019 18:01 Skribent: Jan-Erik Buckard

Tävlingskalendern  indTA

Cardskipper login

Självklart finns vi på Facebook

Se här på

Rosersberg Skytteförening

Rosersberg skytteförening Ungdomstyrelsen

Bästa kalendern finns i menyvalet högst upp där kommande aktiviteter visas mer överskådligt!

Postadress:
Rosersbergs SkF - Skyttesport