Korthållsbanans regler

Korthållsbanan drivs och förvaltas av ungdomsektionen som Rosersbergs Skytteförening Gevär driver för sina ungdomars skytte i första hand.

Vid skjutning på Gevärs korthållsbana gäller följande regler:

Skytte får endast bedrivas av medlemmar i Rosersbergs Skf Gevär med medlem (i myndig ålder) närvarande i annat fall måste banansvarig ha gett sitt godkännande först. Medlemskort skall kunna uppvisas.

På korthållsbanan får endast skyttar skjuta efter tillstånd av banansvarige för kh-banan. Maila banansvarige via mail som du hittar här.

Medlemskap i gevär innebär ej att man får nyttja banan utan att fått tillåtelse av banansvarig!

Skytte på banan får endast ske med omantlad kaliber 22 ammunition.

Ta med egna korthållstavlor.

Tavelställ finns i båset mitt i skjuthallen.

Har ni egna måltavlor så måste dom sättas fast så dom ej förstör tavelställen.

Mål får ej ställas, sättas fast eller på annat sätt vara för nära markhållaren!

Önskar man skjuta omantlat på annan tavla så får man tillverka en egen tavelhållare och sätta den i tavelhållarna, detta för att förhindra skador på hållare samt tavelställ för 10 ringad tavla.

Elektronikskytte

Skjutning får ej ske mot elektronikställ då elektroniken ej är uppmonterad och igångsatt av instruerad personal..

Skjutledare

Skjutning på  banan bedrivs alltid med en ansvarig skjutledare som utses av de som skall skjuta innan skjutning påbörjas. Är man ensam är man sin egen skjutledare.

Ordningsregler utöver SÄK-B

Lägg tomhylsorna i kärl eller tunnan för hylsor.

Lämna banan i samma skick som DU vill att den ska vara i när DU kommer dit, städat och ordnat.

Skytte får ske, från Mars till Oktober, vardagar mellan 08:00 - 21:00 helger 09:00 – 18:00.

Måndagskvällar är banan upptagen av ungdomsektionen och banan kan vara uthyrd för tävlingsverksamhet eller annat, detta anslås och kan ses på hemsidan

Banansvarig för föreningens korthållsbanan hittas här under kontaktinfo

Uppdaterad: 01 JUN 2019 18:03 Skribent: Jan-Erik Buckard

Tävlingskalendern  indTA

Cardskipper login

Självklart finns vi på Facebook

Se här på

Rosersberg Skytteförening

Rosersberg skytteförening Ungdomstyrelsen

Bästa kalendern finns i menyvalet högst upp där kommande aktiviteter visas mer överskådligt!

Postadress:
Rosersbergs SkF - Skyttesport