Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till skyttevärlden


Vad är skytte?

Skytte bedrivs i flertal former med ett stort spann på variation. Inom ungdomskytte dominerar Luftgevär och Korthållsgevär.

 

Exempel på olika aktiva grenar i Stockholms Län:

- Fälskytte med 6,5mm gevär

- Fältskytte med korthållsgevär

- Banskytte med 6,5mm gevär

- Banskytte med korthållsgevär

- Luftgevärskytte

 

Se även Länkar till andra skyttegrenar för pistol och jaktskytte mm

 

Är du vuxen så rekommenderar jag att kika in här på Stockholmsförbundets sida för information om olika grenar. Är det gevärsinriktningen du är intresserad så kontaktar du banfogden under kontaktinfo för att få mer info.

 

 

GrandFinalSolna (2)

 

Luftgevär skjuts med tävlingsgevär, gevären använder trycksatta luft-tuber som drivkraft och skjuter en kula på en tioringad tavla.

Vi har elektroniska tavlor som visar träff och resultat och som sedan sammanställs och redovisas på hemsidan, se resultat för Lg.

 

Är en billig sportform då man inledningsvis bara behöver investera i en skyttehandske och senare en skyttejacka för att kunna förbättra sig.

 

Skyttet bedrivs i olika åldersklasser utan skillnad mellan tjejer och killar.

 

kuddar

Man börjar med sittandeskytte med kudde för att övergå till skytte utan kudde men med rem. Efter det är man redo att ge sig på stående skytte när man har lärt sig tekniken och är trygg i skyttemiljön.

 

rem

Denna aktivitet bedrivs inomhus i vår paviljongs källare.

När man börjar skjuta så är denna form lämplig för att träna in teknik, säkerhet och för att lära sig om skyttemiljön runt skytte.

 

Korthållskytte bedrivs utomhus på elektronisk 50 metersbana.

Gevären är krutgevär avsedda för Nationellt skytte.

 

Skyttar börjar med liggandeskytte med kudde och senare med rem, för att gå vidare med knäskytte och ståskytte.

Denna aktivitet bedrivs utomhus på vår korthållsbana under sommartiden.

 

skolsm 008

 

För att få skjuta behövs en introduktionsgenomgång gällande säkerhet och hur allt fungerar. Efter denna så ges instruktion av ledare på skjutplatsen så att man kan komma igång med skyttet.

 

Ungdomar behöver, när dom blir äldre, gå en kurs och skriva prov för "Skyttekort" och har sedan ett licensnummer som man måste ha på tävlingar.

 

Under veckans träningsdag så registreras resultaten i en intern serietävling inom klubben som ger resultat inför klubbprisutdelning i respektive klass.

Under dessa träningstillfällen skjuts även grundomgångar till exempel för uttagning till Skyttiaden som är en landsomfattande tävling upp till riksnivå.

Interna klubbtävlingar som klubbmästerskap mm. avgörs även de på utvalda dagar under terminerna.

 

Vill man så finns möjlighet till extraträning på onsdagar, i mån av plats, då ståskyttarna genomför sin träning. Gäller endast luftgevär.

 

Föräldrar och ungdomar förväntas hjälpa till med framtagning/bortplockning på korthållsbanan och vi behöver även hjälp under skjutningarna med mindre uppgifter. Självklart behövs fler ledare och det kan vara mycket bra tillfälle att lära sig mer om skytte så man kan stödja sin ungdom på bästa sätt.

Vi visar er vad som ska göras och ni lär er mer under tiden!

 

Under året har vi städdagar inför luft samt inför uteskyttet, då behövs många händer så att städning, målning och småfix blir gjort till allas trivsel.

 

Några tillfällen under året genomförs tävlingar i vår regi då vi behöver föräldrars hjälp som funktionärer.

 

Vill ni hjälpa till i styrelsen så är ni välkomna att kontakta oss så vi kan föra klubben vidare till kommande generationer.

 

Tveka inte att fråga oss i hallen eller ute på tävlingarna så lär ni er mer!

 

För att få prova på så kontaktas ledare innan för att få tid när det är lämpligt att komma ner till oss. Detta för att vi ska kunna förbereda för introduktion på rätt sätt och kunna ha satt av tid för ett bra mottagande!

 

Läs dokumentationen här för mer info!

 

Mer info kan fås på denna Mer om skytte

Uppdaterad: 01 JUN 2019 18:08 Skribent: Jan-Erik Buckard

Postadress:
Rosersbergs SkF - Skyttesport
Buckard, Kungsvägen 48
19570 Rosersberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: medlemsfragor@rskfg....

Se all info